четвер, 2 грудня 2021 р.

Перегляд стрічки Ісмаеля Жоффруа Шандуті «Пранкнули» в межах Мандрівного Docudays на Волині

Вже понад 10 років однією з локацій для показу Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA є Волинська ДОУНБ імені  Олени Пчілки. Стрічка Ісмаеля Жоффруа Шандуті «Пранкнули» привідкрила для глядачів тему «свотінгу» – небезпечну для життя форму кібернасильства, що може підстерігати гравців під час онлайн ігор.

Практичні поради щодо протидіїї булінгу, кібербулінгу, зумбомбінгу, як правильно реагувати та куди звертатися надав спеціаліст відділу протидії кіберзлочинам ДКП Національної поліції України Валерій Бультін. Долучилася до розмови Наталія Бартошук – старший інспектор з особливих доручень відділу Уповноважених з контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності (з дислокацією у Волинській області), яка наголосила на обовязковому зверненню в поліцію в разі настання випадку булінгу. Взяли участь в обговоренні представники Уповноваженого Верховної Ради з прав людини у Волинській області Віталій Єлов і Любов Сітовська, яка у своєму виступі використовуючи матеріали щорічної доповіді Уповноваженого про стан дотримання та захисту прав і свобод людини і громадянина в Україні, звернула увагу на один із розділів, у якому йшлося про протидію булінгу та дотримання прав дітей у кіберпросторі.

Подія відбулася за ініціативи та підтримці координаторки Мандрівного Docudays на Волині Богдани Стельмах.

Дякуємо за активність викладачам Чигринюк Ірині, Чос Світлані, Казмірчук Валентині та студент/к/ам Технічного фахового коледжу Луцького НТУ; а у форматі онлайн – викладачам Ковальчук Ірині, Чемерис Ірині та студент/к/ам закладу вищої освіти "Луцький педагогічний коледж" Волинської обласної ради.


Немає коментарів:

Дописати коментар