четвер, 1 серпня 2019 р.

Незабутні спогади та неймовірні враження від Освітній Фест прав людини 2019

Уже втретє в Чернігові проходив Освітній Фест прав людини, де правозахисники та громадські активісти ділилися досвідом у межах офіційної програми й під час неформального спілкування. Правоосвітня подія об’єднала людей з різним досвідом і сферою діяльності, однак їх усіх вмотивовує бажання діяти разом на захист прав людини. Ідеєю фестивалю є не просто просувати та популяризувати права людини, а й робити це цікаво, творчо та по літньому креативно.  
Енергійно працювали у групах над розробкою методичного правопросвітнього продукту. Наша група презентувала сценарій - конструктор на тему: "До гідності через цінності та права", метою якого  залучити освітянське середовище до правопросвітньої діяльності та цікаво і доступно донести до учнівської молоді про гідність та права людини. Сценарій включає такі основні моменти, як життя, свобода, рівність, сім'я, самореалізація, повага і турбота. Учасники активно проговорили досягнення та можливі загрози проведення такого заняття та врахували всі зауваження експертів.
Відкрита розмова про мову ворожнечі, її вплив на життя окремих людей та певних соціальних груп відбулася під час виїзної події. Слухачі дізналися що мова ворожнечі – це усі форми самовираження (пости у соцмережах, матеріали в медіа, публічні виступи, законопроекти, побутові жарти), які включають поширення, підбурення, сприяння або виправдання расової ненависті, ксенофобії, антисемітизму, гомофобії та інших видів ненависті на грунті нетерпимості.
Освітній Фест прав людини 2019 став можливим завдяки  партнерству з Фондом Домів Прав Людини за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Королівства Норвегії, фінансовій  підтримці Посольства США в Україні та проекту «Права людини для України», який виконується Програмою розвитку ООН в Україні та фінансується Міністерством закордонних справ Данії.
Освітній Фест прав людини є частиною Плану дій Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини».
Партнери Фесту:  ГО  «MART»,  Українська Гельсінська спілка з прав людини, БО «Благодійний фонд «Восток-СОС», Центр громадянської просвіти «Альменда», Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів (Асоціація УМДПЛ), Проект «Без Кордонів», ГО «Патронус», Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA, ГО Освітній центр прав людини, ВГО «Громадянська мережа «ОПОРА», Чернігівська обласна універсальна наукова бібліотека ім. В.Г.Короленка, Академія Державної пенітенціарної служби, видавництво «Наш формат»Мережа книгарень «Є».
Велика вдячність організаторам та команді, спікерам та чудовій волонтерській команді Фесту за надихаючу атмосферу та чудову організацію. Дім, як завжди вражає та #дім_єднає 




Немає коментарів:

Дописати коментар