вівторок, 19 березня 2019 р.

Вітаємо переможців!!! IX обласного літературного конкурсу «Неповторність». «А слово було, як перше… А слово було, як Бог…»

     Волинська державна обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки вже вдев’яте в березні  запрошує молодих  поетів і літераторів, щоб оголосити переможців та лауреатів обласного літературного конкурсу «Неповторність»  на кращі поетичні чи прозові твори серед творчої молоді віком від 15 до 30 років. Організаторами творчого змагання є: Управління культури, з питань релігій та національностей  Волинської обласної державної адміністрації, Волинська державна обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки. Ідея проведення конкурсу  належить Йосипу Струцюку – поету, прозаїку, драматургу. На заключному етапі конкурсу, а саме до нагородження переможця долучилося управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації, яке профінансує  виданння дебютної збірки автору.
Оцінювали конкурс Неповторність :
Клавдія Корецька –  член Національної спілки письменників України, голова журі конкурсу, член Національної спілки письменників України; 
Віктор Вербич – заслужений журналіст України, член Національної спілки письменників України;
Олена Кицан (Пашук) – кандидат філологічних наук, член Національної спілки письменників України, старший викладач кафедри теорії літератури та зарубіжної літератури Інституту філології та журналістики Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки;
Микола Мартинюк – кандидат філологічних наук, член Національної спілки письменників України, літературознавець, письменник, науковець, видавець, доцент, директор поліграфічно-видавничого дому „Твердиня”.
Євгенія Євтушок заступник директора з наукової роботи Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки.
Нагороди вручали Валерій Дмитрук – заступник начальника управління відділу регіональної політики та фінансового забезпечення, та Віталій Стрільчук –  заступник начальника управління культури з питань релігій та національностей, голова оргкомітету конкурсу «Неповторність». 
Розглянувши та обговоривши підсумки IX обласного літературного конкурсу «Неповторність», журі конкурсу ухвалило:
Присудити перше місце з наданням фінансової підтримки у виданні дебютної книжки за умовами конкурсу – за кошти управління культури, з питань релігій та національностей облдержадміністрації та нагородженням Почесною грамотою управління культури, з питань релігій та національностей облдержадміністрації:
Мартинюк Тетяні Олегівні (м. Любомль), студентці Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.
Присудити II місце з розподілом грошової нагороди пропорційно на двох учасників та нагородженням Подякою управління культури, з питань релігій та національностей облдержадміністрації:
Самодєєнко Анастасії Русланівні (м. Луцьк), студентці Львівського національного університету імені Івана Франка;
Цигульовій Катерині Вікторівні, учениці Прилуцької загальноосвітньої школи IIII ступенів Ківерцівського району.
Присудити III місце з розподілом грошової допомоги пропорційно на трьох учасників та нагородженням Подякою управління культури, з питань релігій та національностей облдержадміністрації:
Михалевичу Назару Дмитровичу (м. Луцьк), студенту Волинського коледжу національного університету харчових технологій;
Грисюку Володимиру (м. Луцьк), аспіранту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка;
Костюк Діані Андріївні (м. Луцьк), студентці Національного авіаційного університету.
Відзначити Подяками оргкомітету лауреатів підсумків IX обласного літературного конкурсу «Неповторність» за активну участь:
Цюпак Маргариту Сергіївну, ученицю Княгининівського ліцею Волинської обласної ради; 
Дудар Віолетту Юріївну (м. Луцьк), студентку Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки;
Пивовар Вікторію ( с. Ощів Горохівського району), студентку Луцького педагогічного коледжу; 
Бойко Катерину Василівну, вчителя Великобілозерської ЗОШ III ступенів Запорізької області.
На заході виступили члени журі конкурсу та директор Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки, заслужений працівник культури – Людмила Стасюк. Учасників і гостей привітала Юлія Гаврилюк - переможниця VIII літературного конкурсу "Неповторність", який завдяки управлінню культури облдержадміністрації 2017 року у ПВД "Твердиня" видано першу збірку "Мовчання вітрів".
 Надавалося слово молодим літераторам – лауреатам і переможцям.
Ведучі заходу: завідувач відділу читальних залів Жанна Литвина та провідні бібліотекарі – Клавдія Гайтрова, Ольга Граділь.
   Контактний телефон: 72-54-52
  Насправді, такі творчі зустрічі напрочуд корисні і для тих, хто робить перші кроки у поетичному мистецтві, і для тих, хто вже впевнено стоїть на творчих «ногах» поезії. Головне – це впевненість у собі, у своїх силах. Упевненість у тому, що творчий розвиток, зокрема поетичний, незалежно від того, як він буде сприйнятий оточенням, має місце у житті кожного. Не треба соромитися, можливо, інколи нескладних рим, невлучних епітетів, браку доречних слів. Треба завжди йти далі, творити…писати…мріяти…

ДО НОВИХ ЗУСТРІЧЕЙ!!!!!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар