неділю, 17 лютого 2019 р.

У Волинській ДОУНБ імені Олени Пчілки відбувся тренінг із працівниками системи БПД Волині з питань виборчого права


 Які документи необхідно мати при собі, йдучи на виборчу дільницю? Що робити, якщо вам не надійшло запрошення на вибори? Якими є новели законодавства в частині спрощення процедури голосування для громадян України, виборча адреса яких знаходиться на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях? Про ці та інші актуальні питання виборчого права говорили працівники центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги під час робочої зустрічі, яка відбулась 14 лютого 2019 року на базі Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки.

До проведення заходу, в рамках реалізації інформаційної кампанії «Я маю право голосу», долучилась і громадський омбудсмен із захисту виборчих прав ВГО «Громадянська мережа «ОПОРА» у Волинській області Євгенія Коваленко.
З вітальним словом до присутніх звернулася директор Регіонального центру з надання БВПД у Волинській області Наталія Смолярчук, яка акцентувала увагу на важливості проведення відповідного тренінгу з питань виборчого права, оскільки то – черговий крок у напрямку підвищення обізнаності про права та обов’язки суб’єктів виборчого права.
Начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Регіонального центру Оксана Щесюк розповіла детальніше учасникам заходу про особливості реалізації інформаційної кампанії «Я маю право голосу!», про права виборців та необхідність тісної взаємодії фахівців та адвокатів системи БПД задля усунення порушень виборчих прав громадян у день проведення виборів.
Своєю чергою громадський омбудсмен із захисту виборчих прав ВГО «Громадянська мережа «ОПОРА» у Волинській області Євгенія Коваленко поінформувала присутніх про порушення, які почасти трапляються під час виборчого процесу (незаконна агітація, спроба підкупу, тиск на виборців тощо).
На завершення тренінгу серед учасників було розповсюджено тематичні пам’ятки «Участь у виборах за місцем фактичного перебування», «Як проголосувати внутрішньо переміщеним особам та мешканцям тимчасово окупованих територій?» та ін.
Разом із тим, під час проведення робочої зустрічі із працівниками центрів з надання БВПД та бюро правової допомоги, було обговорено й питання особливостей проведення інформаційної кампанії для громадян з питань декларування, що триватиме з 25 лютого до 3 березня 2019 року, з метою підвищення обізнаності про права та обов'язки суб'єктів декларування. Також присутні отримали конкретні знання щодо протидії торгівлі людьми задля зменшення ризиків потрапляння українців у рабство та попередження таких злочинів.







Немає коментарів:

Дописати коментар