пʼятницю, 1 червня 2018 р.

З відкриттям книжкової виставки «Права дитини в Україні: забезпечення, дотримання, захист» до Міжнародного дня захисту дітей, на Волині розпочалася декада правових знань.


Волинська ДОУНБ імені Олени Пчілки, команда юстиції Волині спільно із представниками Регіонального та Луцького місцевого центрів з надання БВПД до  Міжнародного дня захисту дітей, який щорічно відзначається 1 червня, відкрила  тематичну виставку. Книжкова експозиція була доповнена новими матеріалами проекту “Я МАЮ ПРАВО!” щодо захисту прав дітей. Модератором заходу був Микола Герасимик, начальник відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Волинській області, який окреслив головні тематичні напрямки питання захисту дітей в Українській державі, назвав законодавчі акти, які допомагають захистити права майбутніх громадян. Тему продовжили Людмила Носкова, представник Луцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, та Ольга Ющик, головний спеціаліст сектору судової роботи та міжнародного співробітництва Головного управління юстиції у Волинській області. Про віхи співпраці ДОУНБ імені Олени Пчілки з управлінням та його підрозділами, зокрема про діяльність громадської приймальні та реалізацію проекту надання дистанційної первинної правової допомоги віддаленим громадам, вела мову директор книгозбірні Людмила Стасюк.
В межах декади  правових знань представниками системи безоплатної правової допомоги спільно із Волинською ДОУНБ імені Олени Пчілки був організований право освітній захід  для вихованців пришкільних таборів. Півсотні школярів молодших класів дізналися про свої права та їх реалізацію, а також про безоплатну правову допомогу як механізм реалізації цих прав. На книжковій експозиції «Права дитини в Україні: забезпечення, дотримання, захист» були представлені буклети освітнього проекту  #НеБийДитину  http://happydity.org на підтримку батькам щодо гармонійного виховання дітей, в якому зібрана інформація на основі порад професійних психологів, відгуків небайдужих батьків, сучасних книг із дитячого виховання, наукових досліджень, досвіду інших країн та інфографік. Інформаційні матеріали розповсюджувалися серед користувачів, вчителів, молодих батьків під час правоосвітніх подій.
В програмі декади – проведення в області зустрічей з юристами, правових семінарів, конференцій, «круглих столів».







Немає коментарів:

Дописати коментар