понеділок, 25 вересня 2017 р.

Лекції від Amnesty International Україна

       У Волинській ДОУНБ імені Олени Пчілки відбулися інтерактивні лекції на тему «Чи залишиться Україна толерантною до насильства?» (по матеріалах Конвенції Ради Європи  про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами). Для учасників заходу були підготовлені роздаткові матеріали, які були отримані від AI, а також інформаційна довідка щодо Стамбульської конвенції. Тема домашнього насильства -  це проблема, яка є латентною і часто  прихованою в нашому суспільстві. Учасники були проінформовані  щодо можливих причин, які не сприяли ратифікації законопроекту, та унеможливили імплементацію його положень в національне законодавство.
      Присутні також отримали коротку довідку про діяльність, напрямки роботи Amnesty International Ukraine та пріоритетних дослідженнях організації, що стосуються порушень прав людини. Ці дослідження ґрунтуються на численних зустрічах, інтерв’ю зі свідками свавільних затримань, насильницьких зникнень та інших джерелах інформації. Під час лекції були використані інформаційні матеріали, документи підготовлені АІ («Тебе не існує», «Стамбульська конвенція. Часті запитання»)
    Amnesty International - це всесвітній рух, що об’єднує понад 7 мільйонів людей, які вважають боротьбу з несправедливістю своєю особистою справою. Вони борютьсяся за світ, у якому права людини є доступними для всіх без винятку.
         Подія відбулася спільно з  #AmnestyInternationalUkraine #tot_amnesty



   








Немає коментарів:

Дописати коментар