четвер, 23 червня 2016 р.

КОНСТИТУЦІЯ В НЕЗАЛЕЖНІЙ УКРАЇНІ: 20 РОКІВ РОЗВИТКУ ТА МЕХАНІЗМИ ПОДАЛЬШИХ ЗМІН

Таку назву має правовий колоквіум, який відбувся в тренінг–центрі Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки, напередодні святкування 20-і річниці Конституції України.
Джерелом права будь-якої держави є Конституція. Її ще називають Основним законом, який закладає підґрунтя організації і діяльності держави та формування у ній громадянського суспільства. Конституція – це своєрідний суспільний договір, у якому народ визначає основні напрями свого подальшого розвитку та існування, гарантії прав і свобод громадян у суспільстві.
 Двадцять років тому – 28 червня 1996 року Верховна Рада України прийняла нову Конституцію України, першу Конституцію незалежної української держави. Прийняття Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність.
Сьогодні у суспільстві виникла необхідність внести зміни до Основного закону, які своїм змістом мають перекреслити авторитарне минуле і дати початок новій історії України. Прийняття відповідних змін до Конституції забезпечить правову основу для схвалення низки законодавчих актів, необхідних для реалізації реформи місцевого самоврядування.
 В обговоренні взяли участь: Герасимик Микола Іванович – начальник відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Волинській області та учасники правового колоквіуму.
         На заході представлено книжкову виставку «Історія української Конституції: етапи становлення та новітні процеси». Виставка включає  такі розділи: «Україна: історія Конституції», «Становлення правової держави», «Конституційний процес в Україні: нові реалії, нові виклики». 

Немає коментарів:

Дописати коментар