четвер, 2 жовтня 2014 р.

Подолання корупції в Україні

 
    В рамках  Всеукраїнського тижня правових знань “Подолання корупції в судовій системі” Головне управління юстиції у Волинській області зініціювало  проведення   інформаційно-правової години "Подолання корупції в Україні", яка відбулась 7 жовтня у відділі читальних залів Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки.

       
        Партнерські відносини та тісна співпраця  Головного управління юстиції та Волинської державної обласної універсальної  наукової бібліотеки імені Олени Пчілки розпочалася  з 1999 року, коли у відділі читальних залів був створений сектор юридичної літератури. Новим рівнем взаємовідносин  стало відкриття на базі бібліотеки виїзної Громадської приймальні Головного управління юстиції з надання безоплатної правової допомоги.  Сьогодні в бібліотеці можна отримати весь спектр правових послуг – юридичні консультації від висококваліфікованих  фахівців з різних сфер права, дистанційну правову допомогу в режимі он-лайн для жителів віддалених міст та сіл Волинської області, скористатися он-лайн сервісами правових електронних порталів та  електронною правовою  системою «Ліга: Закон». Прийом  громадян  та  надання    правової  допомоги  забезпечують  студенти-консультанти  юридичної клініки Східноєвропейського університету імені Лесі Українки «Ad Astra» (керівник Віталій Єлов), які надають громадянам як первинну (правові консультації та інформація), так і вторинну правову допомогу (представництво інтересів у суді та захист від обвинувачення, підготовка процесуальних документів )
      Корупція в Україні за своїми масштабами і глибиною проникнення у суспільство набрала таких загрозливих форм, що стала найбільшою небезпекою як для суспільства, так і для держави.  
        У своїх виступах Микола Герасимик – головний спеціаліст з правоосвітньої діяльності Головного управління юстиції у Волинській області та Богдан Мандзюк – головний спеціаліст з питань запобігання і протидії корупції реєстраційної служби Головного управління юстиції у Волинській області ознайомили з порядком дій громадян у випадках вимагання від них неправомірної вигоди, роз’яснили нові законодавчі документи та законопроекти щодо протидії корупції в Україні, відповіли на численні запитання присутніх.   
     У рамках заходу експонувалася виставка робіт учасників обласного етапу Всеукраїнського конкурсу шкільних малюнків  «Мої права» та книжкова виставка "Запобігання і протидія корупції в Україні: стан та виклики".


  
    Дякуємо за участь у заході учнів КЗ "Луцького НВК ЗОШ-інтернату І-ІІІ ст. - правознавчого ліцею з посиленою фізичною підготовкою" та студентів  Волинського державного училища культури і мистецтв імені І. Ф. Стравінського. 






Немає коментарів:

Дописати коментар