вівторок, 21 січня 2014 р.

ПРЕЗЕНТУЄ ГАЗЕТА ДЕНЬ


       До Дня Соборності  та Свободи України у відділі читальних залів Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки  відбулася  презентація серій «Бронебійна публіцистика» та «Підривна література» проекту «Бібліотеки газети «День» «Україна Incognita».  

    Флагман інтелектуальної думки, газета для розумної і вимогливої аудиторії. Таку оцінку  сьогодні прогресивно – свідомі громадяни дають всеукраїнській газеті «День», газеті, яка завжди уникає категоричності та квітчастого замилування в своїх оцінках, керується у своїй роботі здоровим консерватизмом та раціональним мисленням.
     З моменту створення «День» одним із ключових своїх завдань вбачав реконструкцію правдивої української історії. «Бронебійна публіцистика» та «Підривна література» - це актуальна історія в найкращих традиціях Бібліотеки газети «День» «Україна Incognita», спосіб достукатися до мислячих людей, які хочуть краще розуміти себе в нинішній Україні. Усі постаті, представлені в цих серіях, руйнували, підточували, підривали застарілі, антигуманні стереотипи, які панували в дорадянському, радянському і є доволі впливовими в сучасному українському суспільстві, а також стверджували політичну, духовну гідність особистості, право на вільну думку, вільне слово у соборній, незалежній державі.
   Своїми враженнями від газети "День", як постійна читачка, поділилася заступник голови правління благодійного фонду "Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк" Ірина Костанкевич. Адже завдяки спонсорській допомозі  фонду, бібліотека  отримала серію "Бронебійна публіцистика" Бібліотеки газети "День" "Україна – Incognita", передплату на газету і новий сканер. 
     Особливістю презентації було те, що представляли твори як бібліотекарі, так і студенти державного училища культури і мистецтв імені Ігоря Стравінського – Надія Солоха та Марія Ростанюк, автор передмови до одного з видань серій «Бронебійна публіцистика» – Уласа Самчука «На білому коні» і «На коні вороному» – Володимир Лис, письменник,  лауреат обласної літературно – мистецької премії імені Агатангела Кримського  – Сіма Кордунова.
     Ми дякуємо всім за участь у заході та всім, хто долучився до розмови – спонсорам, партнерам, друзям та шанувальникам бібліотеки.  Особлива подяка викладачам та студентам Волинського державного училища культури і мистецтв імені Ігоря Стравінського та Волинському обласному ліцею із посиленою військово – фізичною підготовкою. Творчому інтелектуальному колективу газети бажаємо нових творчих знахідок, сміливих, перспективних проектів, дивувати  надалі своїх читачів та спонукати до таких зустрічей і дискусій.



Немає коментарів:

Дописати коментар