вівторок, 10 грудня 2013 р.

Тренінг для громадських об’єднань

     В рамках відзначення Всеукраїнського тижня права в тренінг-центрі Волинської ДОУНБ ім. Олени Пчілки відбувся  семінар-тренінг на тему: «Нові процедури реєстрації організацій громадянського суспільства. Правообізнаність громадян». Тренінг був інформативним,  як для керівників чинних громадських організацій так і для громадян, які тільки планують  створити  громадське об’єднання.     З метою реалізації права громадян на об’єднання в Україні було прийнято Закон «Про громадські об’єднання», що набув чинності з 1 січня 2013 року.
      Громадським активістам були надані роз’яснення, практичні рекомендації  щодо застосування норм нового законодавчого акту, особливостей створення і реєстрації громадської організації та громадської спілки, розглянуто вимоги до найменування, набуття всеукраїнського статусу ГО та механізмів створення філій і представництв.
     Відбулися виступи директора ВДОУНБ імені Олени Пчілки Стасюк  Людмили Антонівни, заступника начальника Головного управління юстиції Остапчука Олексія Михайловича, головного спеціаліста сектору реєстрації нормативно-правових актів, правоосвітньої діяльності та систематизації законодавства Головного управління юстиції у Волинській області Герасимика Миколи Івановича.
      Провели тренінг  та надали  правові консультації  та роз’яснення, щодо нового законодавства – завідувач сектору державної реєстрації юридичних осіб та легалізації об’єднань громадян реєстраційної служби Головного управління юстиції у Волинській області Мазур Алла Олександрівна та  спеціаліст сектору реєстрації нормативно-правових актів, правоосвітньої діяльності та систематизації законодавства Головного управління юстиції у Волинській області Омелянчук Діана Олегівна.
      Лідери громадських об’єднань дізналися про новітні послуги, ресурси бібліотеки та роботу Громадської приймальні Головного управління юстиції у Волинській області.
    Сподіваємося, що цей тренінг  допоміг  зрозуміти нові перспективи для розвитку громадських  організацій в Україні.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар