четвер, 31 грудня 2015 р.

З НОВИМ РОКОМ ТА РІЗДВОМ ХРИСТОВИМ!


                                  
Колектив відділу читальних залів сердечно вітає Вас з Новим роком та Різдвом Христовим! 

Щиро бажаємо Вам щастя, успіхів у здійсненні задумів та міцного здоровя на довгі роки.
Нехай ці веселі свята принесуть у Ваш дім радість, затишок та добробут, а наступаючий рік стане для нашої рідної України роком миру, злагоди та процвітання!

вівторок, 8 грудня 2015 р.

ЧОРНОБИЛЬ НЕ МАЄ МИНУЛОГО ЧАСУ

        Аварія на Чорнобильській АЕС, яка сталася 26 квітня 1986 року, своїм чорним крилом зачепила і Волинь. Чотири тисячі квадратних метрів волинської землі зазнали нищівного впливу радіації. 167 населених пунктів Камінь-Каширського, Любешівського, Маневицького районів, 145 тисяч населення відчуло на собі дію смертоносного атому. У борні з ядерним монстром брали участь майже 3,5 тисячі наших краян-пожежників, правоохоронців, будівельників, медиків та інших.
          14 грудня наша держава вшановує учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Щоб віддати належне подвигу і самопожертві героїв боротьби з Чорнобильською бідою, у відділі читальних залів Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки зібралися студенти Волинського коледжу Національного університету харчових технологій, працівники бібліотеки. У цей день до бібліотеки завітали: Ростислав Кухтей – заступник голови обласного добровільного товариства «Спілка Чорнобиль», волинські ліквідатори Анатолій Архипов, Валентин Шишкевич, Степан Горбач. До розмови долучився журналіст, видавець Микола Богуш, який разом з Ростиславом Кухтеєм є автором книги «Грані подвигу. Слово про волинських ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС». 
Увазі присутніх була запропонована книжкова виставка «Чорнобиль: трагедія, подвиг, пам’ять», розділами якої є:
  • Чорнобиль. 1986-й: Хроніка подій; 
  •  Чорнобиль в художній літературі; 
  • Чорнобильська катастрофа і Волинь.
            Ведуча – головний бібліотекар відділу читальних залів Поліна Тимощук.

     Відкриття кіноклубу  Docudays UA при Волинській державній обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки!
          Кіноклуб медіа-просвіти з прав людини Docudays UA створюється для проведення некомерційних показів документальних та навчальних кінофільмів про права людини та   з метою сприяння активізації діалогу про права людини в українському суспільстві. Усі покази фільмів будуть супроводжуватися  правопросвітницькими заходами: дискусіями та обговореннями, зустрічами з експертами та правозахисниками. Мережа кіноклубів в Україні відкривається при сприянні Національного фонду на підтримку демократії (NED), Представницва Європейського Союзу в Україні. Партнером Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA є програма «Бібліоміст».

Запрошуємо до перегляду та обговорення документального фільму «Любіть мене, будь ласка!» Режисер: Валерій Балаян.