вівторок, 17 лютого 2015 р.

СТОЯЛИ ЗА ПРАВДУ, СТОЯЛИ ЗА ВІРУ, ЗА НАШЕ МАЙБУТНЄ, ЗА ВСЮ УКРАЇНУ!


         Таку назву мала  година пам’яті, присвячена Героям Небесної Сотні, що відбулась  в актовій залі Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки.  

         Події буремного лютого 2014 назавжди розділили країну на «до» і «після» Революції Гідності. Євромайдан народив націю, навзаєм забравши життя її кращих синів, яких потім нарекли Небесною Сотнею. Серед загиблих було шестеро волинян - Іван Тарасюк, Сергій Байдовський, Едуард Гриневич, Василь Мойсей, Юрій Сидорчук та Віктор Хом’як. 20 лютого українці відзначатимуть День Героїв Небесної Сотні. Відповідний указ підписав Президент України Петро Порошенко, таким чином вшанувавши відвагу та силу духу громадян, які віддали своє життя під час Революції Гідності у листопаді 2013 – лютому 2014 року.
       Едуард Гриневич та Василь Мойсей були читачами нашої бібліотеки. Болем і гордістю переповнені  були виступи мами Едуарда Гриневича – Світлани Іванівни, брата Василя Мойсея – отця Романа,  дружини та сестер ще одного нашого читача Сергія Климчука,  який загинув в серпні 2014 року під Хрящеватою  – Світлани, Надії та Тетяни.  Година пам’яті ще раз нагадала нам всім про те, якою ціною ми здобуваємо свободу та новий шанс для своєї країни стати  європейською демократичною державою, дала можливість вшанувати героїв, загиблих на Майдані.  Громадські активісти – Ірина Мусій та Юлія Євпак  згадали трагічні сторінки минулої зими і підкреслили, що до цього часу ніхто не поніс відповідальності за стільки смертей.  







       Пісні присвячені пам’яті Героїв Небесної Сотні прозвучали у виконанні  дуету у складі Оксани Крамар та Тетяни Ліпич, Надії Солохи. Схвильовано звучала поезія учасника гуртка художнього слова “Слово не криця”  Будинку культури мікрорайону Вересневе – Влада Мельника.      





        Гості мали можливість ознайомитися з матеріалами книжкової виставки: "Герої не вмирають. Просто йдуть з Майдану – в небо. В лицарі – зі смерті..."

Небесна Сотня вечір
https://uk-ua.facebook.com/pages/Волинська-державна-обласна-універсальна-наукова-бібліотека-ім-Олени-Пчілки/187347708128552
https://www.youtube.com/watch?v=SdIawvtn8W8&feature=youtu.be