неділю, 23 березня 2014 р.

Стартувала VII "Неповторність"

    Поезія … Вона покликана хвилювати, давати насолоду, плекати високі почуття, збагачувати духовність.
       Поезія – це образ, це настрій, це мудрість. Це своєрідна музика, кожна нота якої, частина твого життя. Поезія – це сповідь, молитва, порада. Так чи інакше, це крик або шепіт душі. Поезія не змінює світ, а відкриває інший шлях у нього.
      До Всесвітнього дня поезії, який  за рішенням ЮНЕСКО відзначається 21 березня, у Волинській ДОУНБ імені Олени Пчілки відбувся літературний вечір "Розкидано світом слова недомовлені...". На літературній імпрезі було оголошено про початок VII обласного літературного конкурсу "Неповторність" на кращі поетичні чи прозові твори серед творчої молоді віком від 15 до 30 років.          
      Прийняття конкурсних робіт заверщується 15 лютого 2015 року. Підбиття підсумків та вручення нагород переможцям відбудеться 20 березня 2015 року під час відзначення Всесвітнього дня поезії. Засновниками обласного літературного конкурсу є 2 державні структури – управління культури облдержадміністрації, управління у справах молоді і спорту облдержадміністрації. За умовами творчого змагання переможцю за кошти управління у справах молоді і спорту облдержадміністрації видається збірка творів, для володарів II-III місць надаються грошові премії, які фінансує управління культури облдержадміністрації.
    Про традиції літературного змагання розповіла присутнім директор Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки, заслужений працівник культури України Людмила Стасюк. Прозвучали виступи начальника управління у справах молоді та спорту облдержадміністрації Карнаухової Галини Йосипівни, заступника начальника управління культури облдержадміністрації Дмитрука Валерія Юхимовича. 
      На літературній імпрезі виступили члени журі конкурсу – Клава Корецька, Віктор Вербич, Микола Мартинюк. Про унікальність конкурсу наголосив голова обласної організації Національної спілки письменників України Олег Потурай.             
     Вечір відбувся за участі молодих літераторів, призерів шостого літературного конкурсу «Неповторність» – Юлії Фінковської, Тетяни Регешук. У виконанні молодих поеток прозвучала власна поезія. Музичною окрасою літературної зустрічі стали виступи членів гуртка художнього читання «Слово не криця» мікрорайону Вересневе. Особливо зворушливим був виступ Дениса Денисенка з піснею  "Ой роде мій" на слова Наталії Бугай. Музичну композицію подарував також учасникам заходу Олександр Ожеховський.
   "Неповторність" проводиться вже всьоме, тож сподіваємося, що конкурс стане стартовим майданчиком для просування молодих талановитих людей.
Учасники можуть надсилати, або приносити свої роботи за адресою:
43025 м.Луцьк, вул. Шопена, 11
Волинська державна  обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки.
На конкурс "Неповторність".

Бажаємо всім учасникам підкорення поетичних вершин та письменницьких олімпів.