понеділок, 29 квітня 2013 р.

Квартальна зустріч членів та партнерів проекту USAID "Доступ до правосуддя та правової обізнаності в Україні "Правова країна"


     В Луцьку відбулася квартальна зустріч членів та партнерів проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) "Доступ до правосуддя та правової обізнаності в Україні "Правова країна" спільно з Міністерством юстиції України та Головним управлінням юстиції у Волинській області. Спеціалісти правових, юридичних організацій, представники громадських приймалень в системі органів юстиції, юридичних клінік зі всієї України обговорювали шляхи підвищення потенціалу організацій, що надають правові послуги, захист інтересів малозабезпечених громадян та отримання ними знань і навичок щодо звернень до Європейського Суду з прав людини. В рамках заходу відбувся ознайомчий візит учасників конференції до громадської приймальні Головного управління юстиції у Волинській області, яка проводить прийоми громадян у Волинській державній обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки. Оглядову екскурсію провела директор кгнигозбірні, Заслужений працівник культури України Людмила Стасюк. Вона ознайомила присутніх з основними напрямками діяльності бібліотеки, інноваційними формами роботи, налагодженню партнерських взаємовідносин з юридичними установами міста і області.

     Учасники зустрічі  були поінформовані про роботу Пункту Доступу Громадян до інформації органів державної влади, який діє при відділі читальних залів бібліотеки.  
      Виїзний прийом громадян в громадській приймальні, яка відкрита у відділі читальних залів, проводять спеціалісти Головного управління юстиції у Волинській області та консультанти  юридичної клініки "Ad Astra" Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки (під керівництвом координатора коаліції у сфері захисту права власності Віталія Єлова). Діяльність  виїзної громадської приймальні Головного управління юстиції представили спеціалісти головного юридичного відомства області Микола Герасимик, Тетяна Ярема та Тетяна Тарадюк.

        Працівники відділу читальних залів щиро дякували  спеціалістам Головного управління юстиції у Волинській області та консультантам  юридичної клініки "Ad Astra" Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки (під керівництвом координатора коаліції у сфері захисту права власності Віталія Єлова) за співпрацю і висловили сподівання, що це допоможе громадянам у  вирішенні їхніх проблем.

вівторок, 16 квітня 2013 р.

Презентація книги Софії Стасюк "Екзекуції"

  
    У Волинській державній обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки відбулася презентація книги "Екзекуції" молодої письменниці, лауреата ІІ і V обласних літературних  конкурсів "Неповторність", журналіста газети "Аверс-прес", члена Національної спілки письменників України – Софії Стасюк.
    Художнє оформлення цього видання вона запропонувала  зробити Сергію Бондаруку, який    відчув оголені нерви творчої людини. На думку авторки, у назві книги немає  жодного епатажу, бо для митця, зважаючи на муки творчості, мистецтво є справжньою екзекуцією.
         Це уже не перша книга у її творчому доробку. Так, 2006 році поетеса видала свою першу збірку "Температура тиші", художнє оформлення  якої робила власноруч, і  за яку вже наступного року її нагородили Міжнародною літературною премією імені Олеся Гончара.
                  Як розповіла поетеса, до "Екзекуцій" увійшли римовані вірші, верлібри, прозові твори-замальовки і міні-роман, який умістився на декількох сторінках. Саме у цій книзі Софія Стасюк зробила перші спроби писати прозу. Свої вірші з книги вона прочитала  особисто. Софія Стасюк  не тільки поетеса вона ще й чарівниця виготовляє оригінальні сувеніри.

 










Ведуча зустрічі Жанна Литвина передовсім нагадала, що Софія Стасюк хист до мистецтва успадкувала від родини. Адже дідусь Олексій Добко очолює на Волині літературне об‘єднання імені Павла Чубинського, а мама Валентина Стасюк, також пише поезію та прозу. 
     


          Під час зустрічі поетесу вітали із виданням збірки багато творчих людей. Теплі слова своїй молодій колезі адресували волинські пиьменники Надія Гуменюк, Володимир Лис, Віктор Вербич, Ігор Ольшевський


 
        Про нову збірку Софії Стасюк добрі слова сказали Заслужений працівник культури України, директор Волинської обласної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки Людмила Стасюк,Заслужений учитель України Леся Ковальчук



     Молоді поетеси  Ольга Комарицька і Наталя Шульська   прийшли привітати Софію з виходом нової збірки



 А поет, гітарист, композитор Олександр Хмільовський виконував багато цікавих композицій. 



             Поетична композиція на вірші Софії Стасюк прозвучала у виконанні акторів театру "Коло Лесі" Східноєвропейського національного Університету імені Лесі Українки. Художній керівник Світлана Органіста.

             
             Дійство, на яке зібралися в актовій залі, шанувальники таланту молодої поетеси, прозаїка і журналістки невимушено і щиро вела Жанна Литвина. 

    Тож, отримавши ряд вдячних побажань, письменниця одержала й моральний стимул до плідної праці .

     Більш детальніше про презентацію книги "Екзекуції" Софії Стасюк, ви можете ознайомитися на таких сайтах:

voltv.com.ua/pysmennytsya-sofiya-stasyuk-prezentuvala-novu-knyhu-ekzekutsiji/
eenu.edu.ua/.../prezentaciya-poetichno-prozovoyi-knizhki-sofiyi-stasyuk-ekzekuciyi
www.lutsk.ws/aggregator/sources/