вівторок, 16 жовтня 2012 р.

Подорож по книжковому царству


      В бібліотеці стало доброю традицією запрошувати студентів-першокурсників вищих і середніх спеціальних навчальних закладів міста до себе в гості. Нещодавно головний бібліотекар  відділу читальних залів Олена Сільчук провела екскурсію по бібліотеці для студентів відділення "Обслуговування комп’ютерних систем і мереж" Технічного коледжу при ЛНТУ.
       Вона розповіла першокурсникам про історію книгозбірні, про бібліотечні послуги, ознайомила з роботою окремих відділів бібліотеки. 
      У відділі літератури з питань мистецтв вони мали змогу      познайомитися з   виставками, про які розповіла  Олена   Довгун.                                                               
 
  Цікавою була розповідь завідувача відділу документів іноземними мовами Ольги Кириченко про відділ, про послуги, які він надає.
   







З профільною літературою, яка є у фондах бібліотеки, познамомила завідувач  відділом виробничої літератури Тетяна Яцюк.

 



   Найбільше зацікавила студентів книжкова виставка "Пам’ятаймо тую славу", організована у відділі читальних залів і приурочена до Дня українського козацтва і 360-річчя Чортомлицької Січі. 

 Особливе враження на гостей справила карта України ХVI століття з книги француза Гійома де Боплана "Опис України", репринтне видання якої (К.: Наукова думка, 1990) представлене на виставці.


Студенти були дуже задоволені побаченим і почутим під час екскурсії і щиро дякували її організаторам.






   
      Якщо Ви теж хотіли б ознайомитися з роботою нашої книгозбірні – телефонуйте! 
 Контактний телефон 72-54-52 (Жанна Володимирівна)



понеділок, 8 жовтня 2012 р.

 Живе України і слава і воля

     Таку назву має виставка присвячена 150-річчю від дня написання Державного Гімну України.
       Гімн належить до найбільших святинь народу. Це слова і музика, при виконанні яких відчуваєш гордість за свій народ, за свою державу. Національним гімном України  стала пісня «Ще не вмерла України ні слава, ні воля». Текст до неї написав український поет Павло Чубинський, музику склав композитор Михайло Вербицький.  Ця урочиста пісня звучить при відзначенні державних свят, на урочистостях, при вшануванні почесних гостей держави. Можна не раз побачити, як з гордістю і зі сльозами в очах слухають наші спортсмени Гімн України  при нагородженні на міжнародних змаганнях. 
Виставка має два розділи: 

Символ українського воскресіння


                      Імена варті, щоб їх знали і шанували




  

ПОЕТ ЧИСЛА І ФОРМУЛИ

     120-річчю від дня народження видатного вченого Михайла Пилиповича Кравчука присвячена презентація книжкової виставки "Поет числа і формули", розділами якої є: "Гордість української математики", "Голгофа академіка Кравчука", "Моя любов - Україна і математика", "Земний шлях від Волині до Магадану".

   Михайло Кравчук - великий учений-математик,  легендарна особистість. "Син неба", "Поет німого числа","Лицар математики", "Учений з обличчям Христа", "Творець музики чисел", "Титан математичної думки", " Корифей математики", гордість українського народу і математики - ось неповний перелік тих епітетів, якими його нагороджують і науковці, і письменники, і журналісти... 
       Народився в селі Човниця, Ківерцівського району на Волині, закінчив Луцьку гімназію із золотою медаллю.
    Він жив і горів безмірною любов’ю до України і до Математики. Увесь свій короткий вік працював невпинно й творчо на благо науки, освіти рідного народу. Мозок його працював так напружено, що здавалося, не витримає, ось-ось вибухне; увесь він був у постійному науковому пошукові й творчому неспокої. 

   Слово про Михайла Кравчука сказала Заслужений вчитель України, вчитель-методист, вчитель математики НВК №26 Тамара Коць.




 




    В презентації взяв участь і виступив член Національної спілки журналістів України, педагог, краєзнавець, громадський діяч Валерій Тинчук.